Categorie: "Eten"

Wijk in Tokio houdt walvisvlees festival

Bijna overal in de wereld is het verboden om op walvissen en dolfijnen te jagen, maar in Japan zijn de regels daar heel anders in. Als je het land bezoekt kun je als goed zoekt wat walvisvlees eten, of als je nu in Tokio bent kun je simpelweg naar de wijk Ebisu gaan. Daar is een heel festival die dit vlees aanbiedt!

In Japan kun je nu eten tussen de dinosauriërs

Japan staat al behoorlijk bekend om zijn ietwat vreemde cafés en restaurants waar je wat kunt eten of een drankje doen. Je kunt in een maid café kijken naar de mooie outfits van vrouwelijke obers. of lekker gaan knuffelen met katten in het kattencafé. Toch is er ook altijd iets nieuws te verzinnen en nu is er een restaurant bijgekomen waarin je tussen de dinosauriërs dineert.

Onbeperkte sushirestaurants vaak onhygiënisch

De consumentenbond testte onlangs 160 verschillende sushi uit twintig Japanse restaurants die werken met het bestellen van sushi in meerdere rondes. De conclusie was niet heel smakelijk: op 64% van de sushi werden bacteriën gevonden die daar niet hoorden te zijn.

Japanners eten helemaal niet zo veel rijst

Als je op vakantie gaat naar Japan wordt je door reisgidsen, het internet en vrienden gewaarschuwd dat je maar beter van rijst moet houden. De Japanners eten het in ieder geval bij hun avondeten, maar ook bij hun lunch en zelf bij het ontbijt kan er rijst voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat er echter helemaal niet zo veel rijst wordt gegeten in Japan.