Tokio heeft eerste zwemstrand in vijftig jaar

Tokio heeft veel te bieden voor de vele toeristen die elk jaar komen en voor de miljoenen mensen die in de metropool wonen. Je kan van alles doen, maar naar het strand gaan en zwemmen in het water zat er niet in. Het water in Tokio is namelijk zo vervuild geraakt de afgelopen decennia dat het al vijftig jaar niet meer mogelijk was om buiten zwembaden te zwemmen. Er werd echter hard gewerkt aan het schoonmaken en voor het eerst is er nu weer een zwemstrand open gegaan.

Het strand heet Kasai Rinkai Park en is voor nu enkel open in het weekend, tijdens feestdagen en in de zomervakantie tot eind augustus. Wetenschappers houden goed in de gaten of het water niet te vervuild is en er is een net gespannen om de pijlstaartroggen die in het water leven tegen te houden.

17413276028_540f9a357e_z

Voor de inwoners van Tokio is het fijn dat ze niet meer hun stad hoeven te verlaten om de zee in te gaan. Toch ben ik wel benieuwd hoeveel toeristen hier heen zouden gaan. Als je namelijk naar Tokio op vakantie gaat, ga je niet voor de stranden, Daar zijn vele andere plekken op de wereld veel geschikter voor. Zou jij wel meteen een duik in de oceaan maken als je naar Tokio zou reizen?

Foto: Kouki Kuriyama via flickr

Lees ook:Japanse van honderd zet wereldrecord zwemmen
Lees ook:De seizoenen in Japan: Zomer
Lees ook:Misdaden van toeristen in Japan nemen toe
Lees ook:Twee kernreactoren in Japan mogen weer aan
Lees ook:Japan geeft meer aandacht voor zeven toeristische routes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.