Japanse culturele dag op 12 juli in Zeist

Het gehele jaar door zijn er in Nederland een divers aantal evenementen te bezoeken die iets met Japan te maken hebben. Aankomend weekend, op zondag 12 juli, is er weer eentje. Deze keer kun je een gehele dag op slot Zeist naar onder andere Japanse muziek luisteren en Japanse verhalen aanhoren!

Vanaf 9 uur in de ochtend op zondag 12 juli kun je in slot Zeist de Japanse cultuur bewonderen. Samen met Stichting de Hofreis organiseert Stichting Slottuintheater namelijk een geheel programma waarin je die dag allemaal standjes met Japanse dingen kunt bekijken.

Het echte programma begint echter pas in de middag. Om half twee heeft Stichting Hofreis een tweetal activiteiten gepland. Eerst worden er enkele Japanse verhalen voorgelezen die muzikaal begeleid worden met de shakuhachi, een Japanse bamboefluit. Daarna treedt de dansgroep Raiden Yasokai op.

Een uurtje later, om half drie, geeft theatergroep Hilaria een voorstelling. Twee mannen zullen het verhaal van een Japanse kluizenaar vertellen die een magisch amulet heeft. Als een vreemdeling het amulet wil hebben beginnen de problemen pas echt. Mocht het nog niet duidelijk zijn van bovenstaande omschrijving: dit is een activiteit voor de kinderen!

Het programma eindigt om half vier met een voorstelling van Pure Percussion die op de taiko zullen spelen. Dit is een Japanse trommel waar door de eeuwen heen veel op is gespeeld in Japan en dus echt deel van hun muzikale cultuur is.

Als je dus zin hebt in een Japanse culturele dag kom je op zondag 12 juli in slot Zeist goed aan je trekken. Daarbij heeft deze dag een groot voordeel in vergelijking met andere evenementen; het is gratis te bezoeken!

 

Lees ook:Feest in Tokio met Kanda festival
Lees ook:Filmpje: Japan got talent (1)
Lees ook:Bijna 7 uren wachten voor nieuwe attractie in Tokyo Disney Sea
Lees ook:Filmpje: Japan got talent (2)
Lees ook:Geisha Ladies Night

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.