John Travolta komt uit de kast als… boomliefhebber!

Vergeet al die verhalen dat John Travolta homo zou zijn. Interessanter is het -wat mij betreft- dat hij kennelijk ook een voorliefde heeft voor bomen. Geen bomen van kerels maar Japanse pijnbomen die als enige verwoestende tsunami’s overleven en nu gered moeten worden. John Travolta spreekt zich (hierover wel) publiekelijk uit.

Wonderboom werd symbool van hoop

Zo’n 3 weken geleden schreef ik dat slechts 1 van de 70.000 pijnbomen aan de kust bij Rikuzentakata de tsunami had overleefd. De 260-jaar oude pijnboom was echter zo aangetast door het zoute water dat het gekapt moest worden om het te redden. Het project om de boom, die inmiddels een symbool van hoop was geworden, te redden, had veel mede- maar ook veel tegenstanders. Tegenstanders vinden het geldverspilling en voorstanders willen koste wat het koste deze wonderboom behouden voor de toekomst.

John Travolta: “Miracle Pine Rescue Project – Help Preserve”

Het kaartje van John Travolta

De stad Rikuzentakata waar de boom stond, zamelt momenteel geld in via o.a. Facebook om de boom zo te prepareren dat deze nooit meer vergaat. Volgens de Japan Times heeft de stad hier ¥ 150 miljoen (bijna € 1,5 miljoen) voor nodig.

Geld dat John Travolta volgens mij zo kan overmaken maar hij koos ervoor een gesigneerd kaartje naar Rikuzentakata te sturen met de boodschap: “Miracle Pine Rescue Project – Help Preserve.” Dit kaartje is nu te bewonderen op de Facebookpagina van de stad.

John stuurde het kaartje trouwens in reactie op een oproep van de stad aan 70 beroemdheden over de hele wereld om het project te steunen. Kennelijk is Travolta tot nu toe de enige die gereageerd heeft…

Geldverspilling of niet?

Wat vind jij: moet de wonderboom, symbool van hoop, inderdaad bewaard blijven of is het pure geldverspilling? Ik pleit voor het behoud van de boom mits het niet ten koste gaat van andere projecten om mensen te helpen. Ik denk namelijk dat de boom, als monument, later geld kan opleveren voor de regio. Misschien als bezienswaardigheid en natuurlijk als symbool van hoop.

Bronnen: Japan Times, Facebookpagina Rikuzentakata

Lees ook:Tsunami ‘wonderboom’ neergehaald
Lees ook:Kan een robot examen universiteit Tokio halen?
Lees ook:Japans sprookje over Sakura
Lees ook:Premier Abe geeft offer aan tempel Yasukuni; China geïrriteerd
Lees ook:Organisch eten in een boomhut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.