Organisch eten in een boomhut

Organisch eten in een boomhut in Okinawa

De boom is minder organisch...

Altijd al eens willen eten in een boomhut? En nog organisch ook? Dan heb ik goed nieuws voor je want dat kan nu op het Japanse eilandje Okinawa. Het restaurant is zo’n 7 meter boven de grond gebouwd in een boom. Het eten dat ze hier serveren is echter een stuk organischer dan de boom zelf; deze is namelijk niet echt. Maar goed, het blijft een niet-alledaags gezicht, zo’n uit de kluiten gewassen boomhut.

Lokaal en organisch voedsel

De ingang van het restaurant bevindt zich in de stam van de boom. Via een wenteltrap of lift kom je in het restaurant waar ze alleen organisch voedsel serveren van lokale origine. Hierdoor hoeven de producten niet verpakt en vervoerd te worden, wat nog beter voor het milieu is. Het restaurant genaamd ‘Gajumaru‘ staat in de hoofdstad Naha van Okinawa. Naast het overheerlijke eten heb je een prachtig uitzicht over de haven van Naha.
(Bron: PSFK)

Riukiu-eilanden van Japan

Riukiu-eilanden van Japan

Okinawa

Okinawa maakt deel uit van de Riukiu-eilanden ten zuidwesten van de grote eilanden van Japan. Deze keten van eilanden bestaat uit 98 eilanden verspreid over een lengte van 1.200 km. Ongeveer de helft van de eilanden is bewoond maar 90% van de bevolking (totaal 1,5 miljoen) woont op Okinawa. Binnenkort zal ik eens wat meer vertellen over dit subtropische eiland, waar onder andere de vechtkunst karate is ontstaan.

Lees ook:Krachtige tyfoon raast over Okinawa
Lees ook:Plastic eten als menukaart
Lees ook:Tsunami ‘wonderboom’ neergehaald
Lees ook:In Japan kun je nu eten tussen de dinosauriërs
Lees ook:Tyfoon Jelawat trekt over Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.