Aantal toeristen in Japan hoger dan ooit

Japan wordt steeds populairder als land om op vakantie te gaan. In 2014 kwamen er meer buitenlanders dan ooit naar het land toe en in 2015 gaat het nu al heel hard. In dit artikel lees je alles het stijgende toerisme in Japan, hoeveel zijn het er precies?

Voor decennia bleven het aantal toeristen die naar Japan gingen stijgen. In 2010 vonden meer dan acht miljoen mensen hun weg naar Japan terwijl dertig jaar daarvoor tien keer zo weinig toeristen waren, nog niet eens een miljoen.

In 2011 gebeurde er echter iets verschrikkelijks voor Japan en voor het toerisme: de kernreactor ramp van Fukishima. Het toerisme daalde hard dat jaar met zeker 25 procent. Japan herstelde zich echter snel en was bijna op hetzelfde niveau als in 2010 en in 2013 werd de magische grens van tien miljoen toeristen doorbroken.

In 2014 bleef de stijgende lijn doorzetten en met meer dan 13 miljoen toeristen was het een recordjaar, mede doordat ik zelf dat jaar daar op vakantie was gegaan. 2015 is zelfs al meteen goed begonnen: in de eerste maanden zijn er steeds meer toeristen naar Japan geweest dan in dezelfde maand een jaar daarvoor. Japan is populair!

bron: tourism.jp

Lees ook:Misdaden van toeristen in Japan nemen toe
Lees ook:Plannen voor groei toerisme in Japan in de maak
Lees ook:Japan 2e op lijst aantal miljonairs ($)
Lees ook:Promotiefilmpje: Cool Japan in 1 minuut
Lees ook:Kan AirBnB slagen in Japan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.