Moederdag in Japan

Vandaag is de dag dat Nederlanders bij hun moeder langsgaan om een bloemetje te geven en voor de kinderen om een lekker ontbijtje te maken. Moederdag wordt echter ook in andere landen gevierd, hoe doen ze dat in Japan?

Moederdag is in Japan een belangrijke dag, omdat familie en afkomst zeer gerespecteerd worden. Het wordt dan ook net zoals hier gevierd, maar dan net iets anders.

Het maken van een ontbijtje is namelijk geen onderdeel van de festiviteiten, het geven van een bloemetje is echter des te belangrijker. Dit zijn bijna altijd rode anjers, een symbool van puurheid en liefde.

In Japan wordt het net zoals in Nederland op de tweede zondag van mei gevierd. Dat was echter niet altijd zo, eerst werd het op 6 maart gehouden. Dit was de geboortedag van keizerin en werd voor het eerst in 1931 gevierd. Vanaf 1949 verplaatste de datum zich naar de tweede zondag van mei, wanneer de meeste mensen in de wereld ook bij hun moeder stilstaan.

Foto: Parshotam lal tandon via flickr

Lees ook:Pasgeboren panda in Tokio sterft
Lees ook:Pandababy moet relatie tussen Japan en China verbeteren
Lees ook:Geisha Ladies Night
Lees ook:Feest in Tokio met Kanda festival
Lees ook:Japanse keizerin viert 78e verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.