Klimmers Mount Fuji betalen vrijwillige bijdrage vaak niet

Net als op vele andere populaire bergen zijn de klimmers niet altijd goed voor de natuur van Mount Fuji. Enkel de aanwezigheid van duizenden mensen helpt al niet mee, maar er wordt ook veel te veel afval achter gelaten. De Japanners vragen daarom een bijdrage van 1.000 yen, zo’n 7,5 euro, alleen geven de meeste klimmers die niet.

De berg is dit seizoen al zo’n tien dagen te beklimmen en duizenden mensen hebben dit al gedaan. Minder dan de helft van deze klimmers heeft echter de vrijwillige bijdrage gegeven om Mount Fuji voor de komende generaties te bewaren.

Aan de ene kant kun je de klimmers vervloeken dat ze niet willen helpen om voor de berg te zorgen, zeker omdat alles zo goed geregeld is. Er is zelfs gratis Wifi op Mount Fuji te vinden. Aan de andere kant is het een beetje de schuld van de Japanners zelf en moeten ze niet zo klagen.

Als ze namelijk wat extra geld willen voor het onderhouden van de berg moeten ze dat gewoon verplicht maken. Mensen geven nu eenmaal niet altijd vrijwillig. In het buitenland beseffen ze dit ook en moet je betalen om de berg op te komen. Neem één van de grootste bergen van Indonesië, Mount Rinjani, die kost iets meer dan een tientje om te beklimmen. Stuk logischer toch?

Lees ook:Klimseizoen mount Fuji begonnen; gratis Wifi aanwezig
Lees ook:Aantal ongelukken in Japanse bergen hoger dan ooit
Lees ook:Japanner met één vinger haalt top Mount Everest weer niet
Lees ook:Populaire trekpleister bij Hakone gesloten
Lees ook:Wat boeken toeristen in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.