Tokio veiligste stad van de wereld

Als je op vakantie naar Azie gaat wordt je altijd gewaarschuwd dat je goed op je spullen moet letten en verhalen over aanslagen en revoluties zijn niet onbekend. Japan lijkt daar echter een uitzondering en uit onderzoek blijkt nu zelfs dat Tokio de meest veilige stad van de wereld is!

Onderzoekers van de Economist’s Intelligence Unit vergeleken vijftig metropolen over de hele wereld met elkaar. Ze keken naar meer dan veertig verschillende aspecten uit vier categorieën: digitale veiligheid, verkeersveiligheid, persoonlijke veiligheid en zorgverlening. Zijj publiceerden dit in de Safe Cities Index.

In de digitale veiligheid scoort Tokio de meeste punten van alle landen, in Japan wordt dus duidelijk veel gedaan aan zaken als hackers en identiteitsfraude. Ook in de zorgverlening, bijvoorbeeld hoeveel bedden er zijn in een ziekenhuis, doet Tokio het goed.

Dat de persoonlijke veiligheid zeer hoog is in Tokio vind ik niet zo opvallend, maar dat de stad ook zo goed scoort in het verkeer is wat meer opmerkelijk. De stad is zo verschrikkelijk druk dat je goed moet opletten, maar je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat de andere steden ook druk zijn. En dan is het in Tokio toch een stuk beter geregeld.

Wil je je dus veilig voelen als je op vakantie gaat naar een wereldstad? Kies dan voor Tokio!

Lees ook:Tokio gekozen tot beste stad om in te wonen
Lees ook:Tokio niet meer in top 10 duurste steden
Lees ook:De seizoenen in Japan: Lente
Lees ook:Tokio heeft eerste zwemstrand in vijftig jaar
Lees ook:Japanse competitie voor beste wc-bril opgezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.