De seizoenen in Japan: Lente

In de huidige poll vraag ik jullie in welk van de vier seizoenen jullie het liefst op vakantie naar Japan zouden gaan. Natuurlijk is het dan wel handig om te weten hoe het weer er in elk seizoen uitziet en of er speciale redenen zijn om dan te gaan. Daarom is dit het eerste deel van vier waarin steeds een seizoen in het zonnetje staat. Te beginnen met de lente!

Japan heeft een zeeklimaat die vergelijkbaar is met die van Nederland. Daarbij zijn de seizoenen ook gelijk; als het lente is in Nederland is het dat ook in Japan.

Dit betekent dat je in de lente aangename temperaturen kan verwachten. Het gemiddeld zo’n 15 graden als je naar Tokio gaat in april, iets kouder in maart en iets warmer in mei. Hou er rekening mee dat als je op vakantie gaat naar het noorden van Japan dat het daar een stukje kouder is met zo’n 10 graden en dus dan een trui best handig kan zijn.

Bij ons is het in de lente lang niet altijd goed weer en dat is in Japan ook het geval. Met zo’n 150 milimeter regen per maand in de lente zul je zeker af en toe op een buitje getrakteerd worden. Toch regent het minder hard dan in de zomer en in de herfst en valt het dus wel mee.

Misschien denk je nu dat 15 graden en soms regen niet echt het ultieme weer voor een vakantie is? Dat klopt, tenminste als je naar het strand gaat. Dat doe je echter nauwelijks in Japan. Nee, je bent in gigantische steden en 30 graden klinkt dan ook niet echt lekker als je je tussen miljoenen Japanners bevindt. Veel beter kun je het gematigde klimaat van de lente hebben.

Daarbij is er een heel groot voordeel als je in Japan op vakantie gaat: de sakura. Deze kersenbloesembomen zijn prachtig om te zien en bloeien alleen in het midden van de lente, rond begin april. Het is niet alleen de pracht van de bloemen waarom precies deze weken zo fijn zijn, de Japanners zijn ook erg vrolijk dan.

Tijdens de sakura gaan ze namelijk bijvoorbeeld naar het park om daar met zijn allen gezellig te picknicken en sake te drinken. En wat wil je nu liever? In de warme zomer tussen enkele Japanners inzitten of in de koelere lente delen in de feestvreugde met alle inwoners.

Voordat je nu een vakantie boekt in de lente naar Japan moet je met één ding rekening houden: ga niet tijdens de gouden week. In deze eerste week van mei zijn alle Japanners vrij en gaan er velen op vakantie. Het kan dan ook heel druk zijn in de treinen, op het vliegveld en op de wegen. Beter kun je een maandje eerder gaan, als de kersenbloesems dus in bloei staan!

 

Lees ook:De seizoenen in Japan: Zomer
Lees ook:De seizoenen in Japan: Herfst
Lees ook:Uitslag poll #2: Welk seizoen van Japan is het beste
Lees ook:De seizoenen in Japan: Winter
Lees ook:Gouden week weer voorbij in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.