Tokio niet meer in top 10 duurste steden

Het gaat steeds beter met de hoofdstad van Japan. Onlangs werd Tokio in twee verschillende onderzoeken al gekozen tot de veiligste en de meest leefbare stad, maar nu is de stad ook nog eens wat goedkoper geworden dan voorgaande jaren.

Tenminste, in vergelijking met andere steden. Uit het jaarlijkse onderzoek over de kosten voor levensonderhoud van het bedrijf Mercer is namelijk uitgekomen dat Tokio voor het eerst in jaren niet meer in de top 10 van duurste steden in de wereld staat voor expats.

De laatste paar keer is het erg hard naar beneden gegaan met Tokio. In 2012 was de Japanse stad namelijk nog de duurste van allemaal en in 2013 stond Tokio op de derde plaats.

In het onderzoek werden meer dan tweehonderd verschillende producten meegenomen, zoals een hamburger of bioscoopkaartje, maar ook wat de prijs is voor het huren van een woonruimte.

De daling van Tokio heeft voor een groot deel te maken met de zwakke yen van de afgelopen jaren. Zeker in vergelijking met de dollar is de yen stevig in waarde gedaald, wat gunstig is voor expats die in Tokio leven.

Voor ons Europeanen valt het voordeel van een goedkoper Tokio trouwens wel mee. De euro doet het namelijk ook niet heel goed de afgelopen tijd. Als je echter bijvoorbeeld zit te twijfelen tussen een vakantie in de Verenigde Staten of Japan dan kan het wat goedkoper geworden Tokio best interessant zijn!

Bron: Financial Times

Lees ook:Tokio duurste stad ter wereld?
Lees ook:Tokio gekozen tot beste stad om in te wonen
Lees ook:Tokio veiligste stad van de wereld
Lees ook:Kyoto gekozen tot beste stad om te bezoeken
Lees ook:Tokio tweede op lijst steden grootste potentiële schade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.