UFO zet Osaka op stelten

In de nacht van 30 augustus hebben veel inwoners van de Japanse stad Osaka melding gemaakt van zwevende, gekleurde lichten boven de stad. De laatste tijd worden er in het luchtruim van Japan vaker vreemde verschijnselen waargenomen, van enorme lichtpilaren tijdens onweer tot blauwe strepen in de lucht tijdens zonsondergang. Maar steeds vaker ook enorme zwermen of clusters van lichtbollen. Blijken die aliens ineens Japans te spreken in plaats van Engels!

 

 

Vreemde lichten boven Osaka

Social media

Via de social media, vooral via twitter, verspreidde het nieuws in Osaka zich als een lopend vuurtje. Je zou zeggen dat in Japan, waar vrijwel iedereen een high-tech digitale camera heeft, er dan wel wat mooie kiekjes van zijn gemaakt. Maar helaas, het blijkt nog steeds erg lastig om van dit soort fenomenen een duidelijke foto te maken. Op twitter verschenen slechts enkele wazige foto’s waarop in de lucht een tiental lichtjes in de vorm van een driehoek te zien is.

Het blijft een UFO

Jammer dat die foto’s zo wazig zijn, want daardoor blijft het een UFO. Juist: een ongeïdentificeerd vliegend object. Dus wéér geen vliegende schotel, triangel, hoefijzer of welk type ze dan ook leveren in die verre sterrenstelsels.

Dat het luchtruim van Japan wel vaker het toneel is van rare verschijnselen, blijkt uit de onderstaande foto’s:

Rare verschijnselen boven Japan

Verklaarbare verschijnselen

Beide verschijnselen zijn in augustus 2012 gefotografeerd. De eerste tijdens onweer en de tweede tijdens zonsondergang. Hoewel het vreemde verschijnselen lijken, zijn ze beide verklaarbaar. Volgens experts is de eerste foto een gevolg van ‘overbelichting’. Op de foto zie je ‘gewoon’ een bliksemflits.

De blauwe strepen op de tweede foto ontstaan als de zon al achter de horizon is verdwenen en er iets voor de zon zit, bijvoorbeeld een berg of een groot gebouw, waardoor een soort ‘schaduw’ in de lucht ontstaat. Tijdens een zonsondergang kleurt de lucht oranje-roze, maar in de schaduw vallen deze tinten weg waardoor de lucht daar ‘gewoon’ blauw is. Ook geen ‘beam me up Scotty!’ dus…

Onverklaarbare verschijnselen

In mei van dit jaar was het ook al raak boven Tokio. Daar verschenen op klaarlichte dag tientallen tot -volgens sommigen- zelfs honderden lichtbollen boven de stad. Hier zijn wel redelijke heldere beelden van. Maar de bollen vlogen zó hoog, dat een nadere kennismaking weer is uitgebleven. Zie hier de beelden en oordeel zelf:

UFO’s boven Tokio, mei 2012 (Bron: YouTube)

Recente berichten:
> Countless UFO’s caught on camera above Tokyo (mei 2012)
> Increase in lightning observed across Japan (aug 2012)
> More weirdness spotted over Japan (aug 2012)
> Mysterious cluster of lights spotted above Osaka (aug 2012)

Lees ook:Japanse jeugd geeft steeds vaker mening
Lees ook:Vulkaan op klein eiland in Japans ineens uitgebarsten
Lees ook:Japans model wint ‘dubieuze’ Miss International 2012 verkiezing
Lees ook:Zomerfestival Tenjin Matsuri barst los in Osaka
Lees ook:Filmpje: waterkunst op station Osaka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.