Steeds meer giftige spinnen in Japan

In Japan duikt steeds vaker de giftige roodrugspin op. Deze spin komt oorspronkelijk uit Australië maar is naar alle waarschijnlijkheid met cargoschepen meegereisd naar Japan. Daar heeft hij het kennelijk prima naar z’n zin want hij duikt steeds vaker op. Zo werden er gisteren meer dan 100 gevonden vlakbij de Inagawa rivier bij Amagasaki. Vooral kinderen en bejaarden lopen gevaar als ze gebeten worden.

Klein maar gevaarlijk

Het vrouwtje is gemakkelijk te herkennen aan haar zwarte lijf met op de rug een rode figuur; meestal een dubbele ruit. Ze worden echter maar 1 cm lang (exclusief poten). De mannetjes zijn volledig bruin en worden vaak maar 4 millimeter groot. Dit maakt ze nog gevaarlijker want je ziet ze snel over het hoofd. Ze bouwen hun web op droge en afgeschermde, donkere plaatsen.

Amagasaki Japan

Niet inheems? Weg ermee!

De ruim 100 spinnen in Amagasaki zaten in (droge) afvoerpijpen van de rivier, zo’n 5 meter boven een voetgangerspad. Ze werden gespot door een voorbijganger die dit onmiddellijk meldde bij de plaatselijke politie. Omdat de roodrugspin niet tot de inheemse spinnensoorten behoort en gevaarlijk is, zijn ze allemaal zonder pardon uitgeroeid.

 

 

> Bekijk hier de laatste beelden van de 100 roodrugspinnen in Amagasaki 

Lees ook:Tyfoon Jelawat trekt over Japan
Lees ook:Japanner overleden na maken selfie
Lees ook:Tientallen nog vermist na overstromingen Japan
Lees ook:Afgelopen week extreem warm weer in Japan
Lees ook:Watertekort in regio Tokio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.