Eerste kattencafé 22 april open in Amsterdam

In Japan heb je vele gekke café’s en één daarvan is het kattencafé. Je kunt er gewoon koffie drinken en taart eten, maar ondertussen kun je spelen met katten en ze aaien. Het idee is dat je er lekker vrolijk van wordt en een andere ervaring te geven. Toch klinkt het wat vreemd en typisch iets voor Japanners. Niets is echter minder waar, want op 22 april opent het eerste kattencafé van Nederland zijn deuren.

Het café heet Kopjes is te vinden op de Marco Polostraat 211 in de Baarsjes, een wijk van Amsterdam. Van woensdag tot en met zondag kun je er overdag voor twee uurtjes langskomen. Je moet echter wel van tevoren reserveren.

Kopjes heeft acht verschillende katten rondlopen in hun café, die allemaal van een dierenasiel komen en daardoor is het ook de bedoeling dat de dieren een gelukkiger bestaan krijgen. Naast het lekker kunnen aaien van katten voor de gasten natuurlijk.

Reclamebord voor een kattencafé in Kyoto, Japan

Tijdens mijn vakantie in Japan zag ik een aantal van die café’s, maar was niet van plan om daarheen te gaan. Het nadeel was namelijk dat de prijzen aan de hoge kant waren. Voordat je ook maar iets had gedronken was je al ongeveer een tientje kwijt om binnen te komen. Bij kattenkopjes is dit ook het geval, maar de kosten zijn met 3 euro veel lager dan in Japan. Dat is voor twee uur kattenvermaak niet duur!

Lees ook:In Japan kun je nu eten tussen de dinosauriërs
Lees ook:Wereldrecord voor zwaarste aardbei in Japan
Lees ook:Wilt u een sausje bij de penis?
Lees ook:Kyoto gekozen tot beste stad om te bezoeken
Lees ook:Goedkoop met de trein in Japan: Seishun 18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.