Kyoto gekozen tot beste stad om te bezoeken

Het internationale tijdschrift Travel + Leisure heeft via een lezersonderzoek Kyoto uitgeroepen als dé stad van de wereld die het beste bezocht kan worden. Onder andere de perfecte Japanse uitstraling van de stad qua cultuur, historie en eten lieten Kyoto de competitie winnen.

Het is voor de tweede keer op rij dat Kyoto bovenaan dit lijstje van te bezoeken steden in de wereld staat. Meer dan 17.000 lezers hebben gestemd en het was al weer de 20e keer dat het onderzoek gedaan wordt.

Één van de vele tempels in Kyoto

De andere steden die in de top 10 stonden kwamen niet uit Japan en ook onze hoofdstad Amsterdam is nergens te bekennen. De volledige top 10 is:

  1. Kyoto, Japan
  2. Charleston, Verenigde Staten
  3. Siem Reap, Cambodja
  4. Florence, Italie
  5. Rome, Italie
  6. Bangkok, Thailand
  7. Krakow, Polen
  8. Barcelona, Spanje
  9. Kaapstad, Zuid-Afrika
  10. Jeruzalem, Israel

Al met al is het een vrij opvallende lijst waarin ikzelf over meerdere van de steden mijn bedenkingen heb wat die daar doen. Dat Kyoto echter op één staat klinkt wat minder vreemd. Het is namelijk inderdaad een prachtige stad die door de vele tempels al uniek is, maar het heeft ook veel natuur, heetwaterbronnen en veel sakebrouwerijen. Daarbij was het voor eeuwen de hoofdstad van Japan en ademt het geschiedenis.

Het werd ook wel tijd voor een succesje van Kyoto, zeker nadat laatst de andere Japanse metropool Tokio tot meest veilige en meest leefbare stad van de wereld werd gekozen.

Bron: Travel + Leisure

Lees ook:Tokio gekozen tot beste stad om in te wonen
Lees ook:Tokio niet meer in top 10 duurste steden
Lees ook:Tokio tweede op lijst steden grootste potentiële schade
Lees ook:Wat boeken toeristen in Japan
Lees ook:Herfst! Mooie tijd om Japan te bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.