Anti-scheet onderbroek populair in Japan

Als Japanners Sinterklaas zouden vieren, zou de anti-scheet onderbroek ongetwijfeld op veel verlanglijstjes staan. Het ondergoed is momenteel namelijk erg populair in Japan. Eigenlijk is het meer een pro-scheet onderbroek, want de onderbroek is gemaakt om nare luchtjes te absorberen. Geen mens die je scheet nog ruikt! Maar pas op: omstanders kunnen het nog wel hóren.

Voor de zakelijke scheet

De anti-scheet onderbroek is er zowel voor mannen als voor vrouwen. Toch is het (onder)goedje het meest populair onder zakenmannen. En bij nader inzien is dat ook wel begrijpelijk. Wie kent niet de situatie dat je tijdens een lange vergadering ineens bij het verzitten per ongeluk wat gas laat ontsnappen? Met een beetje mazzel zonder trompetgeschal zodat je nog met een subtiele ‘ik-ruik-het-wel-maar-ik-was-het-niet’-blik de verdenking op een collega kunt afschuiven.

Of dat je alleen in de lift staat en er snel één laat ontsnappen; maar dat dan de deur opengaat en er nog wat collega’s gezamenlijk met jou(w poeplucht) 4 verdiepingen moeten meeliften. Leg dat maar eens uit. Nee hoor, die lucht hing er al toen ik net instapte. Daar trapt niemand natuurlijk in.

Inmiddels zijn er 22 modellen, voor mannen en vrouwen

Medische oorsprong

Toch heeft deze wat hilarisch aandoende uitvinding een heel serieuze oorsprong. De onderbroek is namelijk het werk van professor Hiroki Ohge van de Universiteit van Hiroshima. Hij deed een studie naar hoe ziektes de geur van scheten van patiënten beïnvloedden. Hij bedacht dat hij bepaalde ziektes kon opsporen door scheten te analyseren. Om de scheten te kunnen opvangen, gebruikte hij een keramisch materiaal dat bepaalde geurstoffen kon absorberen. Dit materiaal verwerkte hij in een soort van onderbroek om de scheet ‘bij de bron’ te kunnen opvangen.

Moderne onderbroekenlijn

Het bleek niet zo eenvoudig om van dit keramische materiaal een comfortabele onderbroek te maken. Maar in samenwerking met textielfabrikant Seiren in Tokyo, is het materiaal zo klein gemaakt dat het in ‘gewoon textiel’ verwerkt kon worden. Inmiddels zijn er al 22 moderne en comfortabele onderbroekmodellen op de markt.

Daarnaast zijn er ook sokken en T-shirts op de markt want het vangt niet alleen je scheten op, maar helpt ook tegen zweetvoeten en klotsende oksels! Nou ja, het beschermt je directe omgeving tegen de nare geurtjes ervan.

Bronnen: Japan Daily Press, Times LIVE

 

Lees ook: Ook Japanners laten scheten (filmpje)

Lees ook:Deze iPhone app stinkt!
Lees ook:Het anti rookbeleid van Japan, anders dan hier
Lees ook:Impressie Japanse markt in Leiden
Lees ook:Japanners houden niet van Chinezen
Lees ook:Rechtszaak tegen Japanse artiest voor maken vagina-kayak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.